Tiffany - uusi matalahaitta-aineinen härkäpapu

Tiffany on kevään saksalaisuutuus, jonka visiini-konvisiini -pitoisuudet ovat huomattavan matalat. Tiffany soveltuu tästä syystä muihin härkäpapuihin nähden erityisen hyvin myös siipikarjalle ja sioille.

Tiffany on toista vuotta virallisissa lajikekokeissa ja on osoittautunut saatujen koetulosten perusteella erittäin satoisaksi lajikkeeksi. Kasvuajaltaan Tiffany on myöhäinen härkäpapu.

Tiffanya voi suositella viljeltäväksi puitavana karkeasti etelärannikkolla, erityisesesti Varsinais-Suomessa, Kymenlaaksossa ja Uudellamaalla. Tiffany tuotti erittäin suuren sadon Paraisilla kesällä 2020. Koetulosten ohella Tiffany on viljelty onnistuneesti siemeneksi Loimaan seudulla  kahtena viimevuonna.

Tiffanyn tärkein ominaisuus on nykylajikkeistoon nähden parantunut stressinsietokyky kuivuutta ja kuumuutta vastaan. Jopa haasteellisena vuonna 2020, kasvit näyttivät normaaleilta ja kukkivat muita härkäpapulajikkeita pidempään. Tiffany tuotti lisäksi muita härkäpapulajikkeita enemmän palkoja ja kasvuston mitta oli selvästi pidempi. Pitkän kasvuston puinti on helppoa. Tiffanyllä ei ole taipumusta palkojen halkeilusta johtuvaan siementen varisemiseen.

Ympätyn siemenen käyttö on suositeltavaa.

Mikäli kiinnostuit kuulemaan lisää Tiffanystä, ole meihin yhteydessä! Siementä on yhä saatavilla kevään 2021 kylvöille.

 


Muita uutisia