Kasvinviljely

Koko viljelykierron kumppani

Naturcom on yhä kasvava kasvinviljelytilojen kumppani. Tuomme asiakkaillemme viljojen ja öljykasvien kärkilajikkeet sekä rehu- että elintarvikekäyttöön. Satokasvien tueksi tarjoamme markkinoiden laajimman valikoiman esi– ja aluskasveja suunnitellun viljelykierron toteuttamiseen. 

Naturcom kasvitilalla

Viherlannoituksen ja maanparannuksen tuotevalikoimamme perustuu asiakkaidemme tunnistamiin tarpeisiin. Kullakin tilalla on erilaiset tarpeet viljelykierron suunnittelussa. Parhaiden esikasvien valinnat perustuvat muun muassa tilan satokasvin, maaperän, tautipaineen ja kasvien kiertonopeuden perusteella. Viherlannoitukseen voimme valita oikean seoksen tai kasvilajin jopa peltokohtaisesti. 

Ratkaisut kasvinviljelytiloille

  • Vilja – Viljojen uutuudetViherlannoitus- ja maanparannustuotteet.
  • Peruna – Saneerauskasvit perunalle. Pellon kuohkeuttaminen ja tautipaineen katkaiseminen.
  • Sokerijuurikas – Moniresistentit öljyretikat juurikkaalle. Juurikaspellon viherlannoitus. 
  • Puutarhakasvit – Saneeraus- ja viherlannoituskasvit mm. porkkanalle ja sipulille. 

Lajikkeet

Viljojen ja öljykasvien kärkilajikkeet 

Viljelykierto

Viherlannoituksen ja maanparannuksen suunnittelu tilan tarpeisiin.

Kerääjäkasvit

Kasvipeitteisyyttä, ravinnetehokkuutta ja ympäristöstä huolehtimista. 

Kasvinviljely siemenet ja sekoitukset

Mitä kasveja lammastilan nurmituotannossa tyypillisesti viljellään?

Lammastiloilla suositaan usein lehteviä ja laidunnusta kestäviä heiniä ja palkokasveja. Ne maittavat lampaille erinomaisesti ja tarjoavat ravintoa läpi kasvukauden. Laadukkailla laitumilla voidaan nostaa tilan nurmien satotasoja ja toisaalta tasata satovaihteluita. Lammaslaitumien viljelykierto on usein niittonurmia pitempi, jolloin kestävien rehukasvien viljely todellakin kannattaa. Lisäksi hyvässä kunnossa olevasta laitumesta voidaan korjata myös säilörehua.

Timotein rooli siemenseoksissa

Timotei on lähes kaikkien monivuotisten nurmien perusheinä. Se on Suomessa eniten tuotettu ja viljelty nurmiheinä eikä suotta: timotein viljelyvarmuus on Suomessa vertaansa vailla.