Kasvinviljely

Koko viljelykierron kumppani

Naturcom on monipuolinen kasvinviljelytilojen kumppani. Tarjoamme käyttöösi satokasvit ja niiden kasvukuntoa tukevat  esi– ja aluskasvit parhaan viljelykierron suunnitteluun. 

Ratkaisut kasvinviljelytiloille

  • Vilja – Viljojen uutuudetViherlannoitus- ja maanparannustuotteet.
  • Peruna – Saneerauskasvit perunalle. Pellon kuohkeuttaminen ja tautipaineen katkaiseminen.
  • Sokerijuurikas – Moniresistentit öljyretikat juurikkaalle. Juurikaspellon viherlannoitus. 
  • Puutarhakasvit – Saneeraus- ja viherlannoituskasvit mm. porkkanalle ja sipulille. 

Naturcom kasvitilalla

Viherlannoituksen ja maanparannuksen tuotevalikoimamme perustuu asiakkaidemme tunnistamiin tarpeisiin. Kullakin tilalla on erilaiset tarpeet viljelykierron suunnittelussa. Parhaiden esikasvien valinnat perustuvat muun muassa tilan satokasvin, maaperän, tautipaineen ja kasvien kiertonopeuden perusteella. Viherlannoitukseen voimme valita oikean seoksen tai kasvilajin jopa peltokohtaisesti. 

Lajikkeet

Viljojen ja öljykasvien kärkilajikkeet 

Viljelykierto

Viherlannoituksen ja maanparannuksen suunnittelu tilan tarpeisiin.

Kerääjäkasvit

Kasvipeitteisyyttä, ravinnetehokkuutta ja ympäristöstä huolehtimista. 

Mistä tuotteista tai ratkaisuista haluat kuulla lisää?

Kasvinviljely siemenet ja sekoitukset

Haemme myynnin ja asiakaspalvelun asiantuntijoita sesongin ajaksi

Ruukin toimistollemme haussa myynnin ja asiakaspalvelun asiantuntijoita sesongin ajaksi. Määräaika sopimuksen mukaan helmi-maaliskuusta kesäkuun loppuun.
Kaupallinen tausta ja/tai maatalousalan koulutukset katsotaan eduksi.
Yhteydenotot: timo.makinen@naturcom.fi

Öljykasvituotannon tulevaisuus on syysöljykasveissa

Syysöljykasvien kasvustot ovat tänä vuonna hyvässä kasvussa

Pölyttäjien päivä 2020

Tällä viikolla, 20.05.2020, vietettiin kansainvälistä mehiläispäivää. Alunperin Sloveniasta lähtöisin olevalla ja YK:n virallistamalla mehiläispäivällä pyritään nostamaan esille pölyttäjien tilaa koskevia kysymyksiä.

Uudet rehuseokset kokoviljaksi

Palkoviljojen ja viljojen seokset ovat kevään uutuus Naturcomilta. Virnat, herneet ja viljat seosviljelyssä.

Aholan Maito luomutilojen tuotosseurannan 2.sijalla!

ProAgria on julkaissut maidon ja nurmentuotannon tuotosseurannan tulokset vuodelta 2019. Utajärveläinen asiakkaamme Aholan Maito Oy ylsi luomutilojen seurannassa toiselle sijalle. Kovasti onnitteluja Utajärvelle! Tuotosseurannan tuloksiin pääse tutustumaan lisää ProAgrian sivuilta: https://www.proagria.fi/sisalto/maidontuotannon-tulosseminaari-2020-14693

Raappana Hilja ja Markku - ykköset tuotosseurannassa!

ProAgria on julkaissut maidon ja nurmentuotannon tuotosseurannan tulokset vuodelta 2019. Onnittelemme pitkäaikaisia kumppaneitamme, Hilja ja Markku Raappanaa, hienosta ensimmäisestä sijasta! Monipuoliset ja tilalle tarpeisiin  suunnitellut nurmiseokset ovat olennainen osa tilan onnistumisessa. Tuotosseurannan tuloksiin pääse tutustumaan lisää ProAgrian sivuilta: https://www.proagria.fi/sisalto/maidontuotannon-tulosseminaari-2020-14693

Aurinkopaneelit heräävät kevätaurinkoon

Toimipisteeseemme asennetut aurinkopaneelit heräilevät taas henkiin. Vuodesta 2018 alkaen paneelit kattavat peräti 15 % vuotuisesta energiankulutuksestamme. Energiankäyttömme soveltuu erityisen hyvin aurinkoenergian hyödyntämiseen. Keväällä ja alkukesästä, kun toimintamme on aktiivisinta, on aurinkosäteilyäkin eniten tarjolla. Kuvassa työntekijämme Jussi nopeuttaa paneelien kevätkäyttöönottoa!

Pohjoisen Luomupäivät 2020

Osallistumme Kalajoella 20-21.02. järjestettäville vuotuisille Pohjoisen Luomupäiville. Tapahtumassa keskustellaan muun muassa maan kasvukunnosta, hiilensidonnasta, maatiaisviljoista ja turvemaiden viljelystä. Toivottavasti tapaamme vanhoja tuttuja ja myös uusia kiinnostuneita. Nähdään siellä! Tapahtuman sivu: https://www.proagriaoulu.fi/fi/pohjoisen-luomupaivat-2020/

Naturcom mukana 2019 Luomupäivillä

Luomupäivät 2019 ovat nyt takana. Tapahtumassa jälleen kerran paljon keskustelua ja ammattilaisten puheenvuoroja muun muassa luomun valttikorteista, kestävistä viljelyratkaisuista ja luomusiementuotannon tulevaisuudesta. Hienoa, että saimme olla tänäkin vuonna osa tapahtumaa!