Riista

Pellon pituudelta riistanhoitoa

Haluamme, että riistapellon kylväminen on helppoa sekä viljelijälle että muille riistanhoidon ammattilaisille. Siksi olemme hyödyntäneet rehunurmien osaamistamme ja suunnitelleet Tapio-riistapeltoseokset.  Lajistoltaan monipuoliset ja maittavat Tapio-seokset ovat laadukkaita ja sopivat peltoon kuin peltoon. Lisäksi valikoimassamme on yksittäisiä riistakasveja, joiden avulla voit perustaa juuri tarpeisiisi sopivan riistapellon. Sinulle on tärkeää, että pelto tarjoaa riistalle ravintoa pitkälle syksyyn. Kaikkien riistakasviemme lähtökohta onkin varma viljeltävyys ja tasainen ravinnonsaanti läpi kasvukauden. 

Fasaani lentää pellon yli.

Riistapelto

Riistapellon perustamisessa tärkeintä on kasvuston onnistuminen. Tiheä ja rehevä riistapelto tarjoaa suojaa ja ravintoa niin isolle kuin pienellekin riistalle. Herkkien kaalikasvien perustuminen edellyttää vierelleen nopeasti perustuvia kasveja, joilla peltoon saadaan nopeasti rikkoja ja paahdetta suojaava kasvipeite. 

Ratkaisumme riistanhoitoon

  • Hirvien, peurojen ja kauriiden laadukkaat riistapellot.
  • Jänisten, riistalintujen ja pienpetojen riistapellot.
  • Peltomaan ja luonnon eliöstön monimuotoisuutta tukevat kasvit.
  • Riistaruokintatuotteet

Ravintoa

Satoisilla riistakasveilla taattua ravintoa riistapeltoon.

EU-hyväksytyt siemenseokset 

Tapio-seokset soveltuvat monimuotoisuuspellon perustamiseen.

Asiantuntemus

Rehutuotannossa hyväksi todetut ja testatut lajit ja lajikkeet. 

Riista siemenet ja sekoitukset

Mitä kasveja lammastilan nurmituotannossa tyypillisesti viljellään?

Lammastiloilla suositaan usein lehteviä ja laidunnusta kestäviä heiniä ja palkokasveja. Ne maittavat lampaille erinomaisesti ja tarjoavat ravintoa läpi kasvukauden. Laadukkailla laitumilla voidaan nostaa tilan nurmien satotasoja ja toisaalta tasata satovaihteluita. Lammaslaitumien viljelykierto on usein niittonurmia pitempi, jolloin kestävien rehukasvien viljely todellakin kannattaa. Lisäksi hyvässä kunnossa olevasta laitumesta voidaan korjata myös säilörehua.

Timotein rooli siemenseoksissa

Timotei on lähes kaikkien monivuotisten nurmien perusheinä. Se on Suomessa eniten tuotettu ja viljelty nurmiheinä eikä suotta: timotein viljelyvarmuus on Suomessa vertaansa vailla.