Naturcom

Aina Jyvällä

Olemme olleet osa suomalaista maanviljelyä jo yli 30 vuotta. Naturcom on Ruukkilaisten viljelijöiden perustama yhtiö ja yksi Suomen johtavista siementoimijoista.

Naturcomista

Pitkäjänteisen toimintamme suurin vahvuus näkyy siementen käsittely- ja sekoitustoiminnassa.  Käytössämme on Suomen parhaimmat ja monipuolisimmat lajittelijat, joiden avulla siemen kuin siemen saadaan käsiteltyä.

Työntekijöillämme on vahva osaaminen siemenalasta, minkä avulla tuotekehityksemme vastaa todellisia tarpeita ja tuotanto on asianmukaista. Lopputuloksena on aina korkealaatuinen kylvösiemen.

Olemme myös edelläkävijä pakkaus- ja käsittelytoiminnan laadunvarmentamisessa yhdessä viranomaisten kanssa.  Siemensertifiointi, seosten tekeminen ja lajittelutoiminta on läpinäkyvää ja uskottavaa.  Sen vuoksi olemme varma toimittajakumppani tilalle kuin tilalle.

 

Mukana kehityksessä

Pyrkimyksemme on ollut tarinamme alusta saakka testata ja tuottaa lajeja ja lajikkeita, joihin uskomme. Pyrimme tarjoamaan laajalla valikoimalla siemeniä, joiden avulla suomalaiset tilat voivat kehittää nurmituotantoaan ja monipuolistaa viljelykiertoaan.

Uskomme erityisesti typpikasveihin ja kasvien ja maaperän yhteistyöhön. Pystymme vastaamaan vaativiinkin siementarpeisiin maan kasvukunnon, kasviterveyden ja viljelyn ravinnetehokkuuden parantamiseksi.

Laatulupauksemme on aina perustunut siementen erikoisosaamiseen. Siemenet ovat meidän juttu. Pystymme ratkaisemaan asiakkaidemme yksityiskohtaisiakin haasteita ja palvemaan kaikkia maatilayrittäjiä tuotantosuunnasta tai tilatyypistä riippumatta. 

 

Arvot

Reilua siemenkauppaa.

Jokainen asiakas on tärkeä.

Ratkaistaan haasteita.

Yhdessä asiakkaan kanssa löydämme oikeat lajit ja lajikkeet.

Laatu on tärkein.

Kokeneet tavarantoimittajat ja Suomen parhaimmat lajittelijat.

Ympäristöstä huolehtiminen.

Huomioimme ekologisuuden koko tuotantoketjussamme.


Olemme luotettava kumppani niin asiakkaillemme kuin yhteistyökumppaneillemme.

Miksi valita Naturcom

Ajattelemme asioita maaperäjärjellä. Pellon haasteet pyritään ratkomaan käytännöllisesti kasvien voimin ja aiempiin kokemuksiin perustuen. Viljellään maata maan ehdoilla. Valitaan parhaat kasvit pellon ja ympäristön mukaan.

Viljelyvarmuus

Tuotekehityksemme ja lajikevalintamme kulmakivi on ollut aina viljelyvarmuus.
  • Monipuolisuus lisää viljelyvarmuutta – Kestävyyden varmistamiseksi useimmat nurmiseoksemme sisältävät 5-8 erityyppistä komponenttia
  • Kuivankestävyys on tärkeä – Kuiviin oloihin varautuminen muun muassa ruokonadalla tai rehumailasella varmistaa sadon kuivanakin kesänä
  • Laadukkaat lajikkeet – Etenkin monivuotisissa nurmissa lajikkeen vaikutus satoon on suuri
  • Korkea laatu – Kokeneet tavarantoimittajat ja Suomen parhaat lajittelijat

Valmiiksi ympätty siemen

Typensidonnan tehostaminen – Valmiiksi ympätty ja suojapilleröity siemen
  • Typensitoja- eli palkokasvin typensidontakyky perustuu juurten yhteistyöhön typpibakteerien kanssa.
  • Bakteerit käyttävät hyväkseen kasvin juuren ravintoaineita ja palkokasvi hyödyntää bakteerien ilmasta sitomaa typpeä.
  • Tutkimus- ja kehitystyön perusteella olemme kehittäneet menetelmän, millä typpibakteeri saadaan sidottua siemenen pintaan ja säilymään hengissä siemenen pinnalla pitkään.
  • Pakkaamossamme valmiiksi ympätyllä ja suojapilleröidyllä siemenellä maksimoit nurmesi typensidonnan.
Lähikuva puna-apilan kukasta.

Ajankohtaista