Juuson Juurivoimaseos

Juuson Juurivoima-nurmiseos on kehitetty yhteistyössä maan kasvukunnon korjaus- ja hiiliviljelymenetelmiä kehittävän maanviljelijän, agronomi Juuso Joonan kanssa.

”Lähdimme tekemään mahdollisimman monipuolista ja -muotoista seosta, jonka avulla voidaan korjata maan rakennetta ja lisätä orgaanista ainesta mahdollisimman tehokkaasti, etenkin kivennäismailla. Nurmea, joka täyttää tilan niin maan päällä kuin allakin erilaisissa olosuhteissa.

 

Juuson Juurivoima-nurmiseoksessa on eri syvyyksille hius- ja paalujuuria kasvattavia heinä- ja typensitojakasveja, jotka murustavat maan rakennetta, rikkovat tiivistymiä, ruokkivat pieneliöitä ja louhivat ravinteita sekä vettä syvältäkin. Kasveilla on erilaiset kasvurytmit, jotta lyhyenkin kasvukauden yhteyttämisaika tulee hyödynnettyä mahdollisimman hyvin. Monesta seoksen lajista on useampi lajike varmistamassa kasvua ja monipuolisuutta. Juuson Juurivoima-nurmiseoksessa on monivuotisten kukkivien kasvien lisäksi myös ripaus yksivuotisia kukkia; hunajakukkaa, kehäkukkaa ja unikkoa ruokkimassa pölyttäjiä ja muita hyönteisiä perustamisvuonna. Seos sopii myös säilörehuksi.

 

Seos on parhaimmillaan perustettaessa suojakasvin alle, sitä kannattaa niittää korkealta (15–20 cm) ja pitää 2–3 kasvukautta täyden hyödyn saavuttamiseksi. Juurivoima-nurmiseosta aiotaan kehittää jatkuvasti kokemusten myötä.” Kertoo Juuso Joona.

 

Seoksen kilohinnasta lahjoitetaan 50 senttiä Baltic Sea Action Groupin Itämeri-työhön! Puolet lahjoituksesta katetaan seoksen myyntihinnasta ja loput tilitämme BSAG:lle itse.

 

Lisää Juuson Juurivoimaseoksesta: https://naturcom.fi/tuote/juuson-juurivoimaseos/

 


Muita uutisia