Lammaslaidunta on syytä terästää rehumailasella ja sikurilla

Rehumailanen ja sikuri menestyvät laidunseoksissa ja maittavat hyvin.

Sikuri ja rehumailanen ovat erinomainen lisä nurmeen. Rehumailanen on sinimailasta varmempi viljeltävä ja sietää jatkuvaa laidunnusta ja niittoa. Se kuuluukin kestävimpiin palkokasveihin. Rönsyilevän kasvutavan ansiosta osa rönsyistä talvehtii lähes aina. Rehumailanen menestyy vaativillakin kasvupaikoilla. Pellon kuivatuksen on oltava kuitenkin kunnossa. Rehumailanen on parhaimmillaan kivennäismailla voimakaskasvuisten heinien kanssa. Sen ruokinnallinen laatu ja satoisuus vastaavat sinimailasta.

Sikuri on laidunkäytössä yleistyvä lehtevä ja mineraalipitoinen yrttikasvi. Sikurin jälkikasvukyky on silmiinpistävän nopea ja paalujuuren ansiosta se sietää hyvin kuivuutta. Paalujuurella on kiitettävä maanparannusteho.  Sikurin satoisuus on parhaimmillaan ensimmäisinä kahtena kasvuvuonna. Sikurilajikkeiden erot talvenkestävyydessä on syytä huomioida. Maltillinen kylvömäärä ja sopiva laidunkierto huomioiden sikuri maittaa lampaille hyvin. Sillä on havaittu olevan myös parasiitteja ehkäisevä vaikutus. Sekä rehumailanen että sikuri ovat antaneet hyviä kasvutuloksia karitsoilla.

Naturcomin Lammas-Extra -seos on yrteillä höystetty 13 lajin nurmiseos lampaille. Seokseen on lisätty 10 % rehumailasta ja 3 % sikuria. Seosta on saatavana myös luomuna.

 

Tutustu tuotteisiin tarkemmin!

Lammas-Extra -seos

Rehumailanen

SikuriMuita uutisia