Raappana Oma seos

Tilan yksilöllisiin tarpeisiin räätälöidyt seokset varmentavat hyvän tuotoksen. Yksilöllisesti suunniteltuja omia seoksia käyttäneet Hilja ja Markku Raappana, Takalon tila, Siikajoelta ovatkin olleen ykkösiä ProAgrian maidon tuotosseurannassa jo kaksi vuotta peräkkäin!

Takalon tilan korkeatuottoinen lypsykarja vaatii laadukkaan säilörehun. Tavoitteena tilan säilörehulle on korkea satotaso, hyvä laatu ja sulavuus. Nurmiseokset suunnitellaan maalajien ja tilan tarpeiden mukaan. Esimerkiksi hiehoille ja ummikoille käytetään omia siemenseoksiaan, koska niiden vaatimukset säilörehulle poikkeavat lypsävistä.

 

”Nurmen tulee olla viljelyvarma ja sitä lisätään monipuolisilla lajeilla ja lajikkeilla. Siten saamme parannettua maan kasvukuntoa, joka edesauttaa nurmen selviämistä erilaisissa olosuhteissa. Nurmet perustetaan useimmiten suojaviljaan, jolla varmistamme hyvän nurmen kasvuun lähdön ja talvenkestävyyden. Tuttuihin ja turvallisiin kaavoihin ei tule kangistua, uusia lajeja sekä lajikkeita otamme mielellämme kokeiluun monipuolistamaan seoksia entisestään.” – Hilja Raappana.

 

Esimerkki tilalla käytettävästä seoksesta:

 

Takalon valkuaisnurmi                                                      

20 % timotei Nuutti
15 %  timotei Tenho
10 %  timotei Tryggve
18 %  nurminata SW Revansch
10 %  englanninraiheinä SW Birger
5 %    ruokonata Retu
10 %  rehumailanen Karlu
5 %    sinimailanen Live
5 %    puna-apila Ilte
1 %     alsikeapila Frida
1 %     valkoapila Jögeva4

 

Oma seoksen suunnittelu: https://naturcom.fi/oma-sekoitus/

 

 

 


Muita uutisia