Herneen siemenen vioittumista tutkiva hanke käynnistyi

Ruokavirasto selvittää hankkeessaan siementuotantotilojen ja siemenpakkaamoiden käsittelyjen vaikutusta herneen itävyyteen

Herneen siemenen käsittelyitä tutkiva hanke käynnistyi Ruokavirastossa (lue alkuperäinen julkaisu). Ruokaviraston mukaan hankkeen päätavoitteena on selvittää ne kohdat herneen siemenen käsittelyssä, jotka ratkaisevasti alentavat siemenen itävyyttä ja joihin siemenviljelijät ja pakkaamot voivat vaikuttaa.

Herneen merkitys kotimaisen valkuaisen lähteenä kasvaa jatkuvasti. On erinomaista, että herneen viljelyn kehittymistä tukevia hankkeita aloitetaan!

Herneen vioituksista on kirjoitettu tarkemmin Ruokaviraston blogissa:

https://www.ruokavirasto.fi/tietoa-meista/ajankohtaista/ruokaviraston-blogi/blogitekstit/blogi-herne-on-herkka-saamaan-vioituksia/

 

Lähde: Ruokavirasto


Muita uutisia