Meille töihin?

Naturcom Oy työllistää vuosittain kymmeniä työntekijöitä erinäisiin tehtäviin Ruukin toimipisteessä.

Haemme nyt reippaita varastotyöntekijöitä kevääksi 2018

Työ on päivätyötä ja työt kestävät kevään sesongin ajan.

Työtehtäviin kuuluu mm. tilausten keräily, pakkaaminen ja lähettäminen.

Kiinnostuitko?

Lähetä vapaamuotoinen hakemus

Talvisäilytyspaikkoja matkailuajoneuvoille, veneille ym.!

Tarjolla kylmiä talvisäilytyspaikkoja matkailuautoille, vaunuille, veneille, autoille ja moottoripyörille ym. Siikajoen Ruukissa. Hallit asfalttipohjalla, aidattu alue, kameravalvonta.

Hinta 250 €/kausi

Tiedustelut Naturcom Oy puh. (08) 270 7200

Luomu-Sangaste Etelä-Savon koeasemalla Karilassa

Sangaste-luomurukiimme pääsi viime viikolla Pro-Agria Etelä-Savon luomukokeeseen. Karilan koetilalla Mikkelissä Sangaste kylvettiin päätettyyn viherlannoitusnurmeen tarkoituksena tutkia yksivuotisen viherlannoitusnurmen lannoitusvaikutusta luomuviljelyssä. Parhaimmillaan viherlannoituksella saadaan täytettyä satokasvin typentarve jopa kokonaan – maanparannusvaikutusta unohtamatta.

Sangaste on mielenkiintoinen lajike luontaisen tautikestävyytensä ja vähäisen lannoitustarpeensa ansiosta. Sangasteen alkuperähän ulottuu aina 1800-luvulle saakka. Erityisesti eestiläiset luomuviljelijät ovat viime vuosina tunnistaneet Sangasteen hyödyt. Karilan luomukokeen tavoitteena onkin kartoittaa eri lajikkeita ja viljelytekniikoita alueen luomutuottajille.

Odotamme mielenkiinnolla ensihavaintoja kokeesta!

Maissikokeet Kesälahdella

Osallistumme tänä vuonna Kesälahdella Haveristen tilalla järjestettävään 13 hehtaarin rehumaissin viljelykokeeseen. Mukaan valitsimme kaikkiaan yhdeksän eri maissilajiketta. Suurin koeala kylvettiin satoisilla ja aiemmissa kokeissa vakuuttaneilla MAS 11.F ja MAS 06.T -lajikkeillamme, mutta mukaan valitsimme myös aivan uusia tulokkaita.

Tilalla järjestettiin 23.08.2017 pellonpiennartilaisuus, jossa käytiin noin 60 hengen voimin läpi kokeen kehitystä, vertailtiin lajikkeita ja vaihdettiin ajatuksia maissin viljelystä Suomessa. Korjuun yhteydessä lajikkeista tullaan määrittämään myös viralliset satoarvot. Tilaisuuden järjesti Pro-Agrian Kasvua Pellosta ja Tulosta Maidosta -hankkeet.

Lue lisää maissista

Kuvat: Naturcom Oy, Pro-Agria

Tietoisku laidunnuksesta

Nykytiloilla harva lehmä saa ravintonsa laitumelta. Laiduntaminen on muuttunut useimmiten lehmien ulkoiluttamiseksi. Vaikka raikas ilma ja liikunta tuovat hyvinvointia tuotantoeläimille, jää sekä taloudellinen hyöty että laadullinen hyöty saavuttamatta

Laidunnus olisi nykyaikaisilla tiloillakin järkevä tuotantomuoto. Hyvin toteutettuna se tarkoittaa lisää maitoa, parempaa eläinten terveyttä ja parempaa maidon laatua. Myös tuotantokustannuksia voi säästyä.

Laiduntaminen-video tarjoaa tietoiskun, miten laidunnus onnistuu myös tehokkailla nykytiloilla:

Teksti:

Katja Mahal
Maaseudun yritysneuvoja
MAAhal-viestintä/Fin-De Service®
1 / 3123